General

El bon temps acompanya Inspiring

INSPIRING TARADELL

El passat divendres dia 20 d’abril, Taradell va viure el segon dia d’inspiring de la primera edició del 2018, centrada en la tecnologia.

Al llarg de la tarda, tot el públic, tant adults com infants van poder experimentar i gaudir dels simuladors de F1 i Karting i de la realitat virtual a càrrec de Virtual Fun i Zinkers al passeig Domènech Sert.

De les 5 de la tarda fins les 8 del vespre, es va fer un taller per crear un robot a partir de materials reciclats de tot tipus a càrrec de la companyia Artixoc a la plaça de les Eres. Els participants majors de 8 anys  van aprendre a construir un robot dissenyant-lo de manera plàstica però també amb petits circuits elèctrics.

A 2/4 de 6 de la tarda es va realitzar el taller de “Posem veu als contes” a càrrec d’Qpertin Cultura i Interactiva amb la col·laboració de la biblioteca Antoni Pladevall i Font a la plaça de les Eres. Els participants van poder escollir un conte proposat per l’activitat, el van llegir per fer-ne la comprensió del text, a continuació van fer una lectura donant èmfasis a l’entonació i repassant els signes de puntuació  i seguidament cada un d’ells va posar veu al conte a través d’una Tablet, amb uns auriculars i el micròfon.

Al llarg de la tarda, els més joves varen gaudir de la tecnologia a través dels simuladors de formula 1 i karts i a través dels jocs de realitat virtual.  De les mans de dues empreses del sector com Zinkers i Virtual fun el públic va poder gaudir de les tendències en realitat virtual descobrint un nou món digital.

A les 6 de la tarda al carrer Domènec Sert, la Silvia Pujols, fotògrafa i la Maite Gacio de l’empresa de comunicació Eisten, van fer una xerrada sobre instagram i el món de la fotografia amb smartphones. El taller es titulava “Converteix-te en un bon instagrammer” i en ell es va explicar com a canviat la nostra forma de relacionar-nos amb el nostre entorn a través de les imatges, ens van donar recursos i eines per treure el màxim profit a Instagram: consells per utilitzar correctament l’aplicació i per altre banda ens van transmetre coneixements de fotografia aplicats a la càmera del mòbil per treure el màxim potencial de les imatges que realitzem.

A 2/4 de 8 del vespre Lexlay, dj internacional de música tecno, cofundador i  resident de Happy Tecno, va realitzar una ponència sobre la seva tragectòria, el què cal tenir i treballar per ser un dj i sobre com les xarxes socials influencien en la feina d’un dj de música electrònica.

A 2/4 de 9 Shuvag va oferir un concert de rap molt emotiu, amb lletres basades en l’amor, els sentiments, etc. L’Arantxa, és una rapera provinent de les Illes Canàries instal·lada en terres catalanes, tenia i té com a objectiu demostrar que el RAP femení existeix.

Per altre banda, a nivell comercial, el passeig Domènec Sert va acollir a una més de 15 paradistes amb productes relacionats amb la tecnologia i el mercat tradicional sempre amb un punt d’originalitat i de qualitat. En aquestes parades el púbic va poder gaudir de productes com la fruita i verdura de gran qualitat i una bonica posada en escena, d’olives i pesca salada, de calçat de qualitat, productes cosmètics 100% naturals, formatges de molta varietat, fotografia, tecnologia aplicada a la cuina amb la thermomix, els deliciosos berenars del Xocolater de Taradell, etc. “Inspiring“ vol apropar als visitants no només un espai d’oci, experiències i aprenentatge sinó també un mercat on gaudir d’un tracte proper, productes de qualitats i sempre amb una estètica acurada.

“Inspiring” va disposar de 3 “FoodTrucks” per berenar o sopar, situades a l’entorn de la Plaça de les Eres. La Tartana, que promociona “Productes del Ripollès” ( vedella, xai, embotits, formatges, làctics, cervesa artesana…), la Crep Gluten Free on ofereixen creps sense cap tipus d’al·lèrgens i la Xixoneta on ens oferien gelats de tot tipus.

Aquest divendres 20 d’abril, el temps ens va acompanyar i la iniciativa va millorar respecte la passada edició i vam comptar amb 1124 persones de públic. Les dades d’afluència s’extreuen a través d’uns sensors instal.lats al llarg del passeig de Domènec Sert i la Plaça de les Eres i que capten el wifi dels mòbils dels visitants. Gràcies als sensors sabem que varem tenir més de 1100 visitants, el quals varen està a inspiring uns 49 minuts de mitjana. L’hora més concorreguda del mercat fora les 7 de la tarda.

Programació pel divendres 27 d’abril.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *